Мени


SELF-SERVICE / САМОПОСЛУЖУВАЊЕ

Крафт Пиво

Цена
Крафт пиво250/500ml100/150
Служиме исклучиво свежо занатско (craft) пиво. Прашајте на барот што моментално е достапно.

Кафе

Цена
Еспресо Specialty House Blend *25ml70
Еспресо Specialty Single Origin 18g25ml120
Ристрето15ml70
Дупло еспресо *55ml100
Кортадо *80ml80
Капучино *180ml90
Лате (Д.Е) *220ml120
Американо (Д.Е)180ml100
Кемекс XL за 2 лица500ml280
V60 *300ml150
Аеропреса *150ml150
Виетнамско сигначр150ml100
Cold Brew – Ладно цедено кафе100ml100
Фредо Еспресо55ml100
Служиме исклучиво сопствено свежо печено кафе од највисока класа. Се карактеризира со силни мирисни ноти, арома, киселост, препознатлива основа но и силен траен вкус кој долго се задржува.
Кафето е сезонско овошје и сосема е нормално да содржи киселини како секое друго овошје.
*Можат да се сервираат ладни.
Додатоци за кафе
Цена
Овесно млеко30
Соино млеко30

Топли пијалоци

Цена
Мача лате220ml110
Течна топла Callebaut чоколада220ml110
Зимска Callebaut чоколада220ml160
Чај (микс од повеќе тревки)250ml80
Служиме исклучиво сопствено свежо печено кафе од највисока класа. Се карактеризира со силни мирисни ноти, арома, киселост, препознатлива основа но и силен траен вкус кој долго се задржува.
Кафето е сезонско овошје и сосема е нормално да содржи киселини како секое друго овошје.

Безалкохолен бар

Цена
Пелистерка250ml/750ml60/120
Аква Пана250ml/750ml80/150
Сан Пелегрино250ml/750ml80/150
Кока Кола / Фанта / Швепс250ml80
Сан Пелегрино сокови330ml100
Ладно цеден портокал250ml120
Домашна Лимонада250ml100

Торта бар & Гутен морген

Цена
Банана sourdough кејк80
Брауни / Блонди90
Special кејк90/150
Куки60
Callebaut чоколатце30
Sourdough со путер *леб од кисело тесто60
Sourdough со путер и џем80
Грил чиз Sourdough120
Домашна гранола со соино млеко120
Домашна гранола со кисела павлака120
Сите производи се направени рачно во Свемир – без адитиви, стабилизатори и вештачки додатоци. Користиме исклучиво путер, маслиново масло, најквалитетно свежо млеко и Белгиско Callebaut чоколадо.

Коктели

Цена
Кампари сода180
Аперол/Кампари шприц320
Џин & Тоник *220
Негрони290
Олд Фешнд290
Виски Саур290
Еспресо Мартини290
Американо аперитиво220
Џин Саур220
Користиме најквалитетен алкохол и состојки во адекватни дози и пропорции за креирање на совршен баланс во нашите коктели.
*Во секој Џин & Тоник додаваме природни зачини за нагласување на аромата, карактерот и нотите на џинот!

Виски

Цена
Laphroaig 10 YO40ml350
Bowmore 12YO40ml280
Laphroaig Select40ml240
Nikka Days Japan Whisky40ml240
Glen Moray 15 YO40ml200
Auchentoshan 12 YO40ml200
Bowmore No.140ml200
Jura 10 YO40ml200
Tenjaku Whisky Pure Malt40ml200
Johnnie Walker Black Label 12 YO40ml200
Bulleit Bourbon40ml180
Glen Moray 12 YO40ml180
Jack Daniels40ml180
Tenjaku Japan Whisky40ml180
Glen Moray Sherry Cask40ml180
Sir Edwards 12 YO40ml150
Four Roses40ml150
Jameson Irish40ml150
Pogues Irish40ml150
Jim Beam40ml150

Џин

Цена
Gin Mare40ml350
Monkey 4740ml350
The Botanist40ml240
Suntory Roku Japanese craft gin40ml 220
Hendrick’s40ml200
Hendrick’s Midsummer40ml200
Hendrick’s Neptunia40ml200
Malfy Gin Rosa40ml200
Malfy Gin Limone40ml200
Malfy Gin40ml200
Malfy Gin Arancia40ml200
Tanqueray No.1040ml200
Tanqueray Royale40ml180
Bulldog40ml180
Smidgin Orient (MK)40ml180
Smidgin Velvet (MK)40ml180
Smidgin (MK)40ml150
Jaisalmer Indian Craft40ml180
Gordon’s Pink40ml150
Gordon’s Mediterranean Orange40ml150
Whitley Neill40ml150
Bombay Sapphire40ml150
Tanqueray40ml150
Tenjaku Gin40ml180
Направи Џин & Тоник од секој џин! Во секој Џин & Тоник додаваме природни зачини за нагласување на аромата, карактерот и нотите на џинот!

Останато

Цена
Водка Belvedere40ml200
Водка Absolut40ml150
Текила Jose Cuervo Silver40ml100
Текила Jose Cuervo Gold40ml100
Француски коњак Hennessy VS40ml240
Дигестив Jägermeister40ml120

SELF-SERVICE / САМОПОСЛУЖУВАЊЕ


ЗАБРАНЕТО СЛУЖЕЊЕ АЛКОХОЛ НА МАЛОЛЕТНИ ЛИЦА!

Цените се изразени во МКД со ДДВ. За состав и алергени во храна прашајте пред нарачка. Се извинуваме доколку Вашиот прв избор не е достапен во моментот.